Antena 3 CNN Actualitate O locuinţă nouă, un vis realizabil doar pentru 7,5% dintre români

O locuinţă nouă, un vis realizabil doar pentru 7,5% dintre români

O locuinţă nouă, un vis realizabil doar pentru 7,5% dintre români
22 Mai 2008   •   10:47

Dacă miercuri aflam că unul din doi români vor să îşi cumpere o maşină nouă în următorii doi ani, unii apelând chiar la credite, statisticile spun că doar 7,5% din populaţia României îşi permite să-şi cumpere o locuinţă. Totuşi, unul din patru români are de gând să îşi cumpere o casă în următorii zece ani şi se aşteaptă la o mărire de salariu în viitorul apropiat.

Cauza pentru care doar un mic procent din români îşi permit să îşi cumpere o casă este nivelul scăzut de economisire, în condiţiile în care salariile sunt mici iar cea mai mare parte a veniturilor se duce pe mâncare şi întreţinere. Potrivit statisticilor, numai 10% din români au venituri de peste 1.000 de euro pe lună.

La sfârşitul anului trecut, un român câştiga doar 309 euro pe lună, cu mult sub media regională, de 567 euro. În plus, faţă de nivelul din anul 2000, apartamentele s-au scumpit de aproximativ 4 - 5 ori, cu mult peste creşterea salarială din ultimii ani.

Analiştii bancari sunt de părere că un număr important dintre cei care au putere de achiziţie a locuinţelor îl reprezintă românii care lucrează în străinătate, dar şi investitorii străini.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close