Antena 3 CNN Actualitate O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele siriene, pe fondul tensiunilor cu SUA

O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele siriene, pe fondul tensiunilor cu SUA

O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele siriene, pe fondul tensiunilor cu SUA
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Oct 2016   •   08:20

O corvetă dotată cu lansatoare de rachete rusească a traversat vineri Bosforul la Istanbul în direcţia Mării Mediterane pentru a sprijini operaţiunile militare ruseşti în Siria pe fondul tensiunilor cu SUA, informează AFP și Agerpres.

Corveta 'Miraj', clasa Nanushka, a plecat de la baza rusească de la Sevastopol în Crimeea pentru a se alătura dispozitivului militar rus din largul Siriei, desfăşurat de Moscova - aliat-cheie al regimului Bashar al-Assad în războiul civil care devastează ţara.

Corvetele lansatoare de rachete din clasa Nanushka sunt rapide şi foarte bine înarmate pentru tonajul lor. Misiunile lor principale sunt protecţia zonelor litorale, lupta antinavală şi escortarea navelor.

Militari ruşi erau vizibili pe nava echipată cu lansatoare de rachetă de croazieră.

'Miraj' a mai fost utilizată de Rusia în cursul intervenţiei sale în 2008 în Georgia, la capătul căreia Moscova a recunoscut independenţa a două teritorii separatiste proruse, Osetia de Sud şi Abhazia.

Rusia a mai trimis săptămâna aceasta în zonă două corvete, 'Serpuhov' şi 'Zelionâi Dol', dotate cu rachete de croazieră, adăugând că operaţiunea reprezintă o 'rotaţie planificată' a forţelor navale din Mediterană în care Rusia dispune deja de 10 nave.

Singurul portavion rus, 'Amiral Kuzneţov', se îndreaptă de asemenea spre Siria şi ar urma să ajungă în zonă în cursul lunii octombrie.

Moscova mai anunţase marţi desfăşurarea sistemelor de apărare antiaeriene S-300 la Tartus, oraş situat în nord-vestul Siriei.

În cadrul operaţiunii sale militare în Siria, marina rusă a utilizat lansatoare de rachete pentru prima oară în octombrie anul trecut, apoi în decembrie.

Zeci de nave ruseşti au traversat strâmtoarea Bosfor de la declanşarea intervenţiei ruse în Siria în urmă cu un an

×
Subiecte în articol: Crimeea Rusia Siria
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close