Antena 3 CNN Actualitate O nouă amânare în procesul dintre sindicatul şi patronatul Dacia

O nouă amânare în procesul dintre sindicatul şi patronatul Dacia

O nouă amânare în procesul dintre sindicatul şi patronatul Dacia
02 Apr 2008   •   16:30

  Greva angajaţilor uzinei Dacia Renault din Piteşti va continua şi după audierile care au avut loc miercuri, la Tribunalul Argeş. După ce în urmă cu o săptămână instanţa a amânat judecarea cauzei, sindicaliştii invocând lipsa unui avocat, magistraţii Tribunalului Argeş au amânat şi miercuri judecarea pe fond a cauzei.

De asemenea, magistraţii au respins ca nefondată şi cererea sindicatului de sesizare a Curţii Constituţionale în acest caz, acesta având termen de 48 de ore pentru a face recurs. Avocatul sindicatului a invocat faptul că în legea conflictelor de muncă nu este prevăzut ce se întâmplă cu greviştii după încheierea conflictului, existând temeri că administraţia se va răzbuna faţă de cei care au declanşat greva. „Salutăm deciziile de astăzi, inclusiv cea de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale”, a declarat Mihai Axinte, directorul executiv juridic de la Dacia.

Judecarea pe fond a dosarului a fost amânată pentru 9 aprilie, iar viceliderul sindical Ion Iordache a anunţat că până la pronunţarea instanţei în respectivul caz greva angajaţilor, dar şi negocierile sindicat-patronat vor continua.

Angajaţii uzinei Dacia Renault din Piteşti au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, în 24 martie, după ce au eşuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorările salariale. De partea cealaltă, administraţia Dacia Piteşti a contestat în instanţă legalitatea grevei generale, depunând în acest sens o plângere la Tribunalul Agreş. Administraţia reclamă, în primul rând, faptul că sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere înainte de declanşarea grevei generale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close