Antena 3 CNN Actualitate O nouă lovitură pentru fugarul Sebastian Ghiță: S-a mai ales cu un mandat de arestare

O nouă lovitură pentru fugarul Sebastian Ghiță: S-a mai ales cu un mandat de arestare

O nouă lovitură pentru fugarul Sebastian Ghiță: S-a mai ales cu un mandat de arestare
de M.Z.    |    03 Apr 2017   •   12:33

UPDATE 12.33 - Curtea de Apel Ploieşti a respins luni contestaţia formulată de fostul deputat Sebastian Ghiţă faţă de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă pe numele său. 

Instanţa a dispus, astfel, arestarea preventivă a lui Ghiţă şi pentru constituire de grup infracţional organizat, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, instanţa a admis contestaţia procurorilor DNA Ploieşti şi a dispus arestarea preventivă a lui Ghiţă şi pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, pe o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, se arată în decizia citată. 

Hotărârea Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.
 
Potrivit motivării instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a apreciat că există suspiciunea rezonabilă că Sebastian Ghiţă a comis şapte dintre cele opt infracţiuni pentru care procurorii DNA Ploieşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat. 

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete. 
--------

Știrea inițială 09.03

Curtea de Apel Ploieşti judecă, luni, contestaţia depusă de Sebastian Ghiţă, prin avocat, la decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat, în al cincilea dosar de corupţie în care acesta este urmărit penal de către procurorii DNA, potrivit News.ro.

Mandatul de arestare în lipsă cerut de DNA pe numele lui Ghiţă a fost emis de Tribunalul Prahova în 15 martie, iar avocaţii fostului deputat, dispărut din decembrie anul trecut şi dat în urmărire, au contestat decizia. 

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Ghiţă. În 10 ianuarie, instanţa supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

În cel de-al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă, procurorii DNA Ploieşti au cerut arestarea în lipsă pentru fostul deputat, acesta fiind acuzat de intervenţii contra-cost pentru acordarea unor contracte IT cu statul unor firme, unul dintre cei la care ar fi intervenit fiind fostul premier Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita mandat de arestare
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close