Antena 3 CNN Actualitate O nouă rundă de negocieri între sindicate şi patronat la Dacia Automobile Piteşti

O nouă rundă de negocieri între sindicate şi patronat la Dacia Automobile Piteşti

O nouă rundă de negocieri între sindicate şi patronat la Dacia Automobile Piteşti
31 Mar 2008   •   13:25

Salariaţii de la SC Dacia Automobile Piteşti, aflaţi în cea de-a 6-a zi în grevă generală, au început, luni, o nouă rundă de negocieri cu patronatul, după ce la ultima întrevedere dintre cele două părţi, sindicaliştii au respins oferta administraţiei. Principala propunere a sindicaliştilor, creşterea cu 550 de lei a salariilor, a fost respinsă ca fiind nerealistă. Patronatul a ajuns la o ofertă de creştere medie a veniturilor salariaţilor cu 250 lei.

Tribunalul Argeş se va pronunţa miercuri, 2 aprilie, asupra solicitării administraţiei Automobile Dacia de încetare a grevei, pe motiv că nu sunt suficiente semnături pentru grevă şi că cererile impuse de sindicalişti sunt ilegale. Vineri, directorul executiv juridic Automobile Dacia SA Piteşti, Mihai Acsinte, a menţionat că greva generală a muncitorilor are ?destule elemente pentru a demonstra că este o manifestare ilegală?.

Directorul executiv juridic al SC Automobile Dacia SA Piteşti, Mihai Acsinte, a declarat, vineri, că greva generală a muncitorilor are "destule elemente care să demonstreze că este o manifestare ilegală", de la începutul negocierilor dorindu-se prelungirea acestora pentru a se ajunge la conflict.

Viceliderul sindicatului Dacia Automobile, Ion Iordache, a declarat că reprezentantul administraţiei, în timpul conferinţei de presă de vineri, a vrut să aplice ?o modalitate de presiune asupra angajaţilor şi a sindicaliştilor de la Dacia.?

Negocierile de voneri dintre patronatul si sindicaliştii de la Dacia Automobile SA Piteşti au eşuat. Astfel, greva angajaţilor va continua. Aproximativ 9.000 de angajaţi şi sindicalişti de la BNS au participat joi la un miting de protest la Mioveni. Ei cer în continuare o majorare salarială de 550 lei, în timp ce administraţia le-a oferit o creştere de 250 lei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close