Antena 3 CNN Actualitate O nouă tulpină de gripă ar putea creşte numărul îmbolnăvirilor

O nouă tulpină de gripă ar putea creşte numărul îmbolnăvirilor

O nouă tulpină de gripă ar putea creşte numărul îmbolnăvirilor
30 Oct 2007   •   11:47

O nouă tulpină de gripă, apărută în această vară, ar putea să crească numărul îmbolnăvirilor din sezonul 2007-2008. Medicii spun că oamenii au imunitate scăzută faţă de tulpina "Solomon Islanda". Vaccinul antigripal recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii are în compoziţie această tulpină nouă, destul de asemănătoare cu cea pe care o înlocuieşte.

România este pregătită pentru perioada de pandemie. Ultima pandemie de gripă umana s-a produs în urmă cu 40 de ani şi ciclul evolutiv este de 40 de ani, deci suntem într-o perioada în care trebuie să ne aşteptăm ca virusul să îşi schimbe tulpina, a spus Adrian Streinu Cercel, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Cel mai rapid mijloc de transmitere a gripei este prin tuse în spaţii închise, cum ar fi avioane, unde bolnavii stau mai mult timp la un loc cu cei sănătoşi, dar şi trenuri autobuze, clase, locurile de muncă.

Ministerul Sănătăţii a solicitat organizarea unor centre de primire în centrele universitare, coordonate de Institutul Matei Balş şi Institutul Cantacuzino.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close