Antena 3 CNN Actualitate O nouă zi caniculară în 25 de judeţe

O nouă zi caniculară în 25 de judeţe

O nouă zi caniculară în 25 de judeţe
22 Aug 2007   •   07:15

Meteorologii ne avertizează să ne pregătim pentru trei zile caniculare. De miercuri intră în vigoare codul galben de caniculă, care vizează 25 de judeţe, plus municipiul Bucureşti. Sunt aşteptate temperaturi de peste 35 de grade în mai bine de jumătate din ţară. Oricum, şi marţi au fost temperaturi de 35 de grade la Zimnicea şi Alexandria. Ministrul Sănătăţii a făcut apel la populaţia din zonele vizate să îşi ia măsuri de precauţie. Persoanele care suferă de boli cronice, copiii şi bătrânii sunt sfătuiţi să evite să iasă din casă, în plin soare.

Autorităţile locale, la rândul lor, trebuie să reinstaleze corturile de prim ajutor iar serviciul de ambulanţă şi spitalele de urgenţă trebuie să suplimenteze personalul pentru a face faţă solicitărilor. Ne aflăm în faţa celui de-al treilea val de caniculă, vara aceasta, dar meteorologii nu se aşteaptă să mai fie atinse valorile record de temperatură, înregistrate la sfârşitul lunii iulie.

Mercurul din termometre a urcat miercuri până la 38 de grade Celsius. Cel mai cald a fost la Alexandria şi la Zimnicea. În Judeţul Prahova şase persoane au leşinat pe stradă din cauza temperaturilor ridicate, iar bucureştenii au înroşit telefonul de la Ambulanţă. Vestea bună este că autorităţile nu au decis să extindă atenţionarea care este în vigoare până vineri.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close