Antena 3 Actualitate Sloganul USR-PLUS "O Românie fără hoţie" a fost interzis în Dâmboviţa pe motiv de defăimare

Sloganul USR-PLUS "O Românie fără hoţie" a fost interzis în Dâmboviţa pe motiv de defăimare

de Claudia Popovici    |    12 Noi 2020   •   18:30
Sloganul USR-PLUS "O Românie fără hoţie" a fost interzis în Dâmboviţa pe motiv de defăimare

Lovitură pentru Alianţa USR-PLUS căreia i-a fost interzis să mai afişeze pe panourile electorale sloganul "O România fără hoţie". Deocamdată decizia se va aplica doar în judeţul Dâmboviţa.

Biroul Electoral Dâmboviţa a interzis Alianţei USR-PLUS să mai folosească în timpul campaniei electorale sloganul "O Românie fără hoţie", considerând că este defăimător, pentru că adaugă tuturor celorlalți competitori o „etichetă” de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale, furtul (hoția) fiind faptă incriminată de legea penală, se arată în decizia BEJ Dâmbovița.

„Transmiterea în spațiul public, în timpul campaniei electorale, a unor mesaje de natura celui menționat în sesizare, respectiv , pe același afiș pe care apare îndemnul de a vota Alianța USR-PLUS, prezintă un pronunțat caracter defăimător, întrucât este de natură de a induce în eroare electoratul, transmițând în mod indirect ideea că restul competitorilor electorali ar adrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”, spun reprezentanţii Biroului Electoral Dâmboviţa în motivarea deciziei de a interzice sloganul.

Potrivit documentului, prin utilizarea acestui slogan „se adaugă tuturor celorlalți competitori o 'etichetă' de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale, furtul (hoția) fiind faptă incriminată de legea penală”.

„În plus, utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinia proprie asupra competitorilor electorali și asupra materialului politic promovat de fiecare dintre aceștia, ceea ce are un potențial serios de a influența modalitatea de exercitare a dreptului de vot și, implicit, rezultatul alegerilor. BECJ Dâmbovița, cu majoritate, constată că sloganul electoral din materialele electorale aparținând Alianței USR PLUS au un pronunțat caracter defăimător (denigrator)”, se arată în decizie.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: "Hoții discriminați de acest slogan au câștigat o luptă"

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 a avut un comentariu acid pe Facebook, după decizia BEJ Dâmboviţa. 

"Sunt foarte curios care va fi motivarea acestei decizii. Cum pot ei explica de ce acest ideal pe care ar trebui să îl susținem toți nu poate fi exprimat public și oficial în Dâmbovița. Mă așteptam ca acest mesaj să deranjeze mulți politicieni-mucegai, dar nu aș fi crezut niciodată că vor folosi un organism instituțional ca să îl blocheze.

Azi, hoții discriminați de acest slogan au câștigat o luptă, dar nu și războiul. Generația "tranziției" încearcă o revenire, dar pe 6 decembrie, cu ajutorul vostru, o să le spunem clar - VREM O ROMÂNIE FĂRĂ HOȚIE!", a spus Radu Mihaiu în postarea sa.

×
Subiecte în articol: USR-PLUS Dambovita

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close