Antena 3 CNN Actualitate O sală de operaţie de la SUUB, închisă. MS: Peste 100 de spitale din România n-ar trece testul septic

O sală de operaţie de la SUUB, închisă. MS: Peste 100 de spitale din România n-ar trece testul septic

O sală de operaţie de la SUUB, închisă. MS: Peste 100 de spitale din România n-ar trece testul septic
Sursa foto: spital
26 Apr 2010   •   21:55

O sală de operaţie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a fost închisă luni pentru dezinfectare după ce acolo a fost operată una dintre pacientele transferate în stare gravă de la spitalul CF2. Bacteria care le-a infectat pe cele două femei este una intra-spitalicească, de care cu greu se poate scăpa, spune directorul interimar de la CF2. Noul şef al spitalului recunoaşte că există o problemă cu stocul de dezinfectanţi. Iar consilierul Ministrului Sănătăţii dă o veste şi mai proastă: o sută de spitale din România n-ar trece testul septic.

Ancheta internă făcută la Spitalul CF 2 a dezvăluit mai multe nereguli privind sterilizarea din sălile de operaţie, dar şi din secţiile de ginecologie şi neonatologie.

Rezultatele preliminare ale anchetei de la CF2 arată că femeile au fost infectate cu germeni gram negativi din cauza condiţiilor improprii din spital.

Starea de sănătate a pacientei Alice Roxana Preda continuă să fie gravă, după şocul septic apărut în urma unor intervenţii chirurgicale minore făcute la Spitalul CF 2. Ceva mai bine se simte prim-solista Teatrului de Operetă, Amelia Antoniu a cărei situaţie a fost foarte gravă în urmă cu trei zile, când s-a declanşat infecţia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close