Antena 3 CNN Actualitate O tânără de 21 de ani, însărcinată în 7 luni, a murit la maternitatea Polizu

O tânără de 21 de ani, însărcinată în 7 luni, a murit la maternitatea Polizu

O tânără de 21 de ani, însărcinată în 7 luni, a murit la maternitatea Polizu
Sursa foto: gravida
30 Apr 2010   •   21:43

O tânără în vârstă de 21 de ani, însărcinată în luna a şaptea, a murit joi noapte la maternitatea Polizu din Capitală. Femeia, internată pentru sarcină cu risc, a intrat în stop cardio respirator.

Ministrul Sănătăţii a dispus o anchetă la maternitatea Polizu pentru a stabili cauzele care au dus la decesul femeii. O comisie de specialitate a început investigaţiile vineri dimineaţă. Potrivit lui Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, comisia se va pronunţa după primirea rezultatelor analizelor medico-legale.

Din primele informaţii se pare că femeia, internată pentru că exista riscul să nască înainte de termen, a fost văzută ultima oară de personalul medical înainte de miezul nopţii, starea ei fiind bună. Ulterior, tânăra a intrat în stop cardio respirator. Fătul a fost extras prin cezariană şi s-a încercat resuscitarea ambilor pacienţi, însă niciunul nu a supravieţuit.

Rudele acuză medicii că nu au tratat-o pe femeie corespunzător. Arafat a dat asigurări că în cazul anchetei de la Polizu comunicarea Ministerului Sănătăţii va fi una transparentă şi că "nimic nu va fi muşamalizat".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gravida ancheta
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close