Antena 3 CNN Actualitate O tânără de 24 de ani a murit în urma unei injecţii făcute de un medic (VIDEO)

O tânără de 24 de ani a murit în urma unei injecţii făcute de un medic (VIDEO)

O tânără de 24 de ani a murit în urma unei injecţii făcute de un medic (VIDEO)
31 Iul 2010   •   20:45

Un medic din Târgu Jiu nu mai are dreptul să profeseze, timp de un an de zile, după ce i-a murit o pacientă. Şefa Unităţii de primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean i-a făcut nişte injecţii unei tinere de 24 de ani, în cabinetul particular. Nu avea autorizaţie pentru acest lucru, ci doar pentru ecografie. În urma tratamentului, bolnava s-a ales cu o infecţie, care i-a fost fatală.

?A fost dorinţa fetei de a nu mai practica. A zis : Mami, cel puţin să nu mai facă rău şi la alţii!. Au fost ultimele ei cuvinte?, a declarat Maria Buicu, mama fetei.

Loredana avea 24 de ani. Era august 2008. O durea spatele şi a mers la medic. Şi-a făcut o ecografie, la cabinetul particular al şefei de la urgenţe, de la Spitalul Judeţean. Medicul i-a făcut injecţii pentru care nu avea autorizaţie.

?Aş vrea să filmaţi unde au fost injecţiile. Nu la locul injecţiilor au fost probleme, ci, de fapt, era iradierea posterioară a durerii dată de colecist?, a spus dr. Liliana Crăciun.

?I-a dat câteva medicamente, apoi a convins-o pe fată să îi facă injecţii, că o să îi fie bine?, susţine mama fetei.

Dar nu i-a fost. Starea Loredanei s-a înrăutăţit. A murit două luni mai târziu, la spitalul din Târgu Mureş, din cauza unei infecţii. Colegiul Medicilor arată cu degetul spre şefa de la urgenţe. Comisia spune că instrumentarul nu ar fi fost steril şi că streptococul fatal ar fi apărut tocmai în urma tratamentului. În plus, pacienta trebuia îngrijită la urgenţe, şi nu la cabinetul particular, care nu avea autorizaţie decât pentru ecografii.

?Raportul de contraexpertiză medico legală efectuat la Mina Minovici arată că nu se vede nicio legătură între moartea pacientei şi injecţiile efectuate?, spune doctor Liliana Crăciun.

?Doamna doctor este supendată pe un an, perioadă în care este obligată să facă niste cursuri de specialitate?, a declarat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean Târgu Jiu.

Dacă medicul, care are şi dosar penal pentru malpraxis, contestă decizia în contencios administrativ, va profesa în continuare. Asta până la obţinerea unei hotărâri definitive.

Observator

 

 

×
Subiecte în articol: injectie
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close