Antena 3 CNN Actualitate O tânără din Timişoara şi un cetăţean spaniol, suspecţi de gripă porcină

O tânără din Timişoara şi un cetăţean spaniol, suspecţi de gripă porcină

O tânără din Timişoara şi un cetăţean spaniol, suspecţi de gripă porcină
26 Mai 2009   •   18:14

După ce s-au întors din Spania, doi tineri au fost internaţi, marţi, la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, cu simptome de gripă. Este vorba despre un cetăţean spaniol şi o tânără din Timişoara, cărora li se fac analize pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu virusul gripei A (H1N1), a declarat Dorin Vancea, directorul spitalului timişorean, citat de Mediafax.

"Tinerii au venit din Spania duminică noapte, iar astăzi ( marţi - n.r.) au solicitat internarea pentru că nu se simt bine şi pentru că spun ei că sunt răciţi. Noi le facem analize şi ne vom consulta cu colegii de la Bucureşti să vedem dacă vom trimite analize acolo pentru confirmarea sau infirmarea unui posibil virus de gripă porcină. În acest moment, nu ştim dacă au sau nu cei doi tineri gripă porcină", a declarat Dorin Vancea, pentru Mediafax.

Unul dintre membrii familiei din care face parte unul dintre tineri a sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă deoarece cei doi nu se simţeau bine, a precizat Viorica Dumitru, directorul adjunct al DSP Timiş.

"Cineva din familia celor doi a solicitat internarea prin serviciul 112 deoarece cei doi sunt răciţi şi s-au simţit tot mai rău în ultimele zile. Aşteptăm ca cei de la Spitalul Victor Babeş să ne spună mai multe", a declarat Viorica Dumitru. Tinerii veniseră, din Spania, în vacanţă la Timişoara.

UPDATE: Potrivit directoarei adjuncte a spitalului Victor Babeş din Timişoara, analizele celor doi tineri care au venit din Spania şi au fost internaţi, marţi, cu simptome de gripă, au fost trimise la Bucureşti, pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu virusul gripei A (H1N1).

Conform aceleiaşi surse, citate de Mediafax, rezultatele urmează a fi anunţate miercuri de către reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. Până la aflarea rezultatelor analizelor, cei doi tineri se vor afla sub supravegherea medicilor, în spitalul Victor Babeş.

Antena3.ro

×
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close