Antena 3 CNN Actualitate O tonă de proiectile neexplodate au fost descoperite la Zalău

O tonă de proiectile neexplodate au fost descoperite la Zalău

O tonă de proiectile neexplodate au fost descoperite la Zalău
09 Feb 2008   •   17:04

Locuitorii din Zalău au fost la un pas de o tragedie. Aproape o tonă de proiectile neexplodate, unele dintre ele încă active, au fost descoperite în curtea unei firme din oraş. Patronul acesteia le cumpărase în urmă cu mai bine de un an şi intenţiona să le vândă ca fier vechi. Vineri seară, în jurul orei 17, cineva a anunţat la serviciul 112 existenţa proiectilelor. Un echipaj de la ISU Sălaj a ajuns imediat la sediul unei firme, în curtea căreia se afla muniţia.

Patronul cumpărase 40 de tone de fier vechi, fără să ştie că în grămadă erau zeci de proiectile. Pirotehnistii s-au îngrozit când au văzut muniţia. Ei spun că unele focoase ar fi putut exploda în orice moment. Procesul de transportare este unul de durată. Fiecare proiectil trebuie analizat în parte şi mutat cu grijă.

În curtea firmei din Zalau sunt depozitate proiectile de toate dimensiunile, cele mai multe pentru tancuri. Daca ar fi explodat, totul ar fi fost distrus pe o rază de 2 kilometri în jur. Muniţia va fi dusă într-un poligon militar, unde va fi detonată în siguranţă.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close