Antena 3 CNN Actualitate O zecime dintre deţinuţii din penitenciarele din România se droghează

O zecime dintre deţinuţii din penitenciarele din România se droghează

O zecime dintre deţinuţii din penitenciarele din România se droghează
11 Sep 2008   •   09:58

Unul din zece deţinuţi aflaţi în închisorile din România, se droghează, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor . Este o statistică alarmantă mai ales că cei mai mulţi toxicomani folosesc heroină.

În ultimii 7 ani, numărul total al deţinuţilor a scăzut aproape la jumătate. Nu şi cel al toxicomanilor. Cei mai mulţi sunt la penitenciarele Jilava, Rahova, Giurgiu şi Mărgineni. Uneori, drogurile sunt aduse chiar de angajaţii penitenciarelor.

La penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, un angajat a introdus în închisoare telefoane mobile şi substanţe stupefiante pentru unul dintre deţinuţi. Persoana a fost demisă în cursul zilei de miercuri, autorităţile fiind sesizate.

În închisori, cei mai mulţi toxicomani îşi injectează heroină. Alţii folosesc pastile de extasy sau LSD ori fumează cannabis. Drogurile ajung în penitenciare ascunse în pachete de ţigări, prăjituri, dar şi în legume precum ardeiul gras. Conducerea ANP este decisă să combată acest fenomen.

În penitenciarele din România sunt peste 28 de mii de deţinuţi. Dintre aceştia, peste 2.500 sunt consumatori de droguri. Din totalul deţinuţilor, aproape 1.400 sunt închişi pentru trafic de droguri.

Antena 3

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close