Antena 3 CNN Actualitate Oameni rămaşi pe stradă în urma deciziilor lui Băsescu

Oameni rămaşi pe stradă în urma deciziilor lui Băsescu

Oameni rămaşi pe stradă în urma deciziilor lui Băsescu
de S.T.    |    24 Mar 2015   •   20:08
Chiriaşii care locuiau în casele din centrul Capitalei retrocedate de Băsescu pe vremea când era primar au fost evacuaţi astăzi cu jandarmii. Lupta zecilor de oameni în justiţie nu a avut niciun efect.

Zeci de oameni care locuiau în casele de pe Şerban Vodă au fost evacuaţi de actualul proprietar, Nicholas Jordan, un român cu cetăţenie americană, care a pretins că este fiul unui fost senator din perioada interbelică.

Coşmarul chiriaşilor a început în 2003 când la uşa lor a bătut Nicholas Jordan care pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care ar fi deţinut casele donate statului român.

Locatarii caselor susţin că Traian Băsescu ar fi semnat actele fără a i se face dovada că Jordan era cu adevărat fiul fostului politician.

Zeci de oameni şi copiii lor, unii de doar câţiva ani, au rămas acum pe drumuri. Disperaţi să-şi găsească dreptatea, oamenii au făcut de-a lungul timpului nenumărate plângeri. Una dintre deciziile instanţei arată că Nicholas Jordan nu a putut face dovada identităţii sale.

Băsescu a fost şi el subiectul plângerilor către parchete. I s-a dat neînceperea urmăririi penale, pe motiv că fiind preşedinte beneficiază de imunitate.

×
Subiecte în articol: retrocedari
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close