Antena 3 CNN Actualitate Imagini greu de privit: Oamenii stau în genunchi lângă ruine, se roagă şi strigă după supravieţuitori | Corespondenţă Antena 3 CNN din Turcia

Imagini greu de privit: Oamenii stau în genunchi lângă ruine, se roagă şi strigă după supravieţuitori | Corespondenţă Antena 3 CNN din Turcia

Printre ruine se duce o luptă teribilă pentru salvarea celor prinşi sub dărâmături. Salvatorii români sunt şi ei acolo. Şi tot acolo este şi echipa Antena 3 CNN.

Imagini greu de privit: Oamenii stau în genunchi lângă ruine, se roagă şi strigă după supravieţuitori | Corespondenţă Antena 3 CNN din Turcia
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    09 Feb 2023   •   16:21

Sunt imagini greu de privit, un moment extrem de emoționant, suprins de echipa Antena 3 CNN aflată la Gaziantep, în Turcia.

Oamenii stau pur și simplu în genunchi lângă ruine, într-o liniște deplină, așteptând să mai audă o voce de sub dărâmături. O voce care, din păcate, nu s-a auzit și din acest motiv salvatorii au început din nou să sape. Au dat drumul la picamere, au dat drumul la utilajele grele.

Ei erau cei care mai devreme s-au pus de jur împrejurul muntelui de moloz și au strigat într-o voce către cei de sub picioarele lor: Ne aude cineva? Cam asta ar fi o traducere aproximativă. Dacă auzi dă un semn, dacă auzi - strigă.

Și s-a stat vreo 10 minute pentru că nu a venit niciun sunet de jos. Poate cineva să bată într-un metal sau să strige sau să fluiere... Tocmai de aceea s-a făcut liniște deplină.

Oamenii au așteptat. Sunt nu doar salvatori, ci şi rude, vecini, prieteni ale celor dispăruți. S-au rugat minute în șir și se roagă în continuu de luni dimineața de când oamenii aceștia au dispărut, sub dărâmături. 

Ar fi cam 30 de familii care stăteau în blocul de la locul transmisiunii. Respectiv, 10 persoane au fost scoase, 5 în viață şi 5 din păcate decedate.

Dar sunt și miracole. Ultimul vine din Kahramanmaraş, este o localitate la vreo oră și jumătate de Gardiantep, chiar în epicentrul cutremurului. Acolo, după 78 de ore de stat sub dărâmături, o mamă și 2 copii au fost aduși la suprafață.

Mai sunt astfel de miracole, dar din păcate, din ce în ce mai puține, pentru că suntem deja în a patra zi, mergem înspre a cincea, de la cutremur și speranța de viață este undeva la sub 5 % pentru cei care sunt prinși sub dărâmături.

Între timp, și românii noștri au făcut o minune. Au scos seara trecută un adolescent de 16 ani în localitate unde echipa Antena 3 CNN a fost ieri - Antakya, o localitate rasă de pe fața pământului.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close