Antena 3 CNN Externe Salvatorii români în Turcia au săpat un tunel timp de 20 de ore pentru a scoate de sub dărâmături un tânăr

Salvatorii români în Turcia au săpat un tunel timp de 20 de ore pentru a scoate de sub dărâmături un tânăr

Salvatorii români aflaţi în Turcia au reuşit să scoată de sub dărâmături, până în prezent, patru persoane, printre care şi un adolescent de 16 ani.

Salvatorii români în Turcia au săpat un tunel timp de 20 de ore pentru a scoate de sub dărâmături un tânăr
Sursa foto: Hepta/DSU
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2023   •   09:16

Totul a fost posibil după ce echipele de salvatori din România au săpat, timp de 20 de ore, un tunel pentru a ajunge la adolescent, acesta fiind conștient și cooperant. 

Tânărul era blocat sub dărâmături în orașul Antakya, iar salvatorii români au săpat un tunel pentru a ajunge la el. Cu ajutorul unui excavator, care a susținut partea superioară a construcției ca să nu se prăbușească, echipa a reușit să ajungă la victimă. 

"Misiunea echipei de salvatori români în Turcia, continuă! Patru persoane salvate de echipa mixtă de sprijin din România!

În dimineața zilei de ieri, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După mai multe ore de intervenție, în site-ul de acțiune al salvatorilor români, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului. 

S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.

Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. 

Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, acesta a fost predat echipajelor medicale. 

‼️Misiunea de salvare a tânărului de 16 ani, prins sub dărâmături‼️ Reamintim că în dimineața zilei de ieri, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături. Timp de peste 20 ore de muncă continuă și susținută , echipa din România a reușit să-l salveze pe adolescent. Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia. #dsu #igsu #smurd #igav #saj #sabif #upu #cpu #salvamont #civilprotection #emergency

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Miercuri, 8 februarie 2023

Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia.

Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România  a mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață. 

În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin.

Reamintim faptul că la acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin", se arată în mesajul transmis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, joi, pe pagina de Facebook.

‼️Misiunea echipei de salvatori români în Turcia, continuă! 4️⃣ persoane salvate de echipa mixtă de sprijin din...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Miercuri, 8 februarie 2023

 

×
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close