Antena 3 CNN Actualitate Octavian Bellu: ?Românii sunt mari consumatori de sport... din fotoliu?

Octavian Bellu: ?Românii sunt mari consumatori de sport... din fotoliu?

Octavian Bellu: ?Românii sunt mari consumatori de sport... din fotoliu?
13 Mar 2008   •   13:15

Şi-a dorit să fie medic şi a ajuns cel mai de succes antrenor de gimnastică feminina din lume. Aşa ar putea începe povestea vieţii profesionale a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Bellu, invitatul Ancăi Florea la News Fm. În ciuda respectului pe care fostul antrenor îl are pentru activitatea sportivă din România, Octavian Beluu e de părere că ? românii sunt mari consumatori de sport...din fotoliu?.

Bellu mărturiseşte că nu a avut o carieră spectaculoasă în gimnastică, dar a avut timp să îşi urmărească antrenorii şi să ?fure meseria?.

?M-a pasionat încă de pe atunci această activitate de antrenor şi mi-am dorit să o practic?, povesteşte Bellu.

Preşedintele ANS nu consideră că a făcut un efort ?special? pentru a rămâne ?normal? şi că ?indiferent de titluri, medalii şi alte recunoaşteri sunt acelaşi profesor de educaţie fizică?.

Bellu deapănă amintiri, rememorând cu drag perioada în care a fost dascăl.

?Din nefericire, n-am practicat această meserie decât 4 ani jumate?, mărturiseşte cu regret Octavian Bellu.

În ceea ce priveşte activitatea sa ca antrenor, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport încearcă să dezvăluie cheia performaţei în lumea sportivă: ?multă muncă, rigoare faţă de propria persoană, un anumit stil de viaţă şi renunţări?.

?Nu poţi să ai o viaţă boemă în care să îţi petreci nopţile prin baruri şi a doua zi să rişti să greşeşti?, explică preşedintela ANS.

În calitate de preşedinte al ANS, Octavian Bellu a iniţiat un proiect de lege privind protejarea bazelor sportive. Există totuşi o problemă legată de neconstituţionalitatea unui paragraf care se referă la proprietarii bazelor sportive.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close