Antena 3 CNN Actualitate Olteanu a depus plângere penală împotriva şefului ISJ Vaslui

Olteanu a depus plângere penală împotriva şefului ISJ Vaslui

Olteanu a depus plângere penală împotriva şefului ISJ Vaslui
22 Noi 2007   •   19:58

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui şi primarului comunei Cozmeşti sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu şi abuz în serviciu în formă calificată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a depus plângeri penale împotriva lor la Parchetul Tribunalului Vaslui. Cele două plângeri penale au fost înaintate organelor în măsură să desfăşoare cercetări în cazul inspectorului general Gheorghe Cârjă şi primarului Vasile Banu, după ce preşedintele Camerei Deputaţilor (CD) a constatat, în urma unei vizite în judeţul Vaslui, că elevii şcolii din Fâstâci, comuna Cozmeşti, învaţă în condiţii inumane, fără curent electric, potrivit Mediafax.

?Copii sunt obligaţi să participe la ore în spaţii improvizate, lipsite de lumină electrică. Accesul la şcoală se face cu mare dificultate din cauza apei şi a noroiului din curtea unităţii de învăţământ?, susţine Bogdan Olteanu. În urmă cu câteva zile câţiva elevi de la şcoala din Fâstâci s-au deplasat la Parlamentul României. Ca urmare, preşedintele CD a făcut o vitzită în satul lor.

În afară de plângerile penale, Bogdan Olteanu a solicitat ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, să urgenteze finalizarea dosarului prinvind modul în care a fost cheltuită suma de 1,4 milioane lei pentru reabilitarea şcoliii din Fâstâci care se află în cercetare la Inspectortul de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor a trimis o scrisoare şi către ministrul Educaţiei pentru a analiza situaţia de la unitatea de învăţământ în cauză pentru a fi asigurate condiţii normale de studiu. De asemenea, a fost solicitat şi sprijinul Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru efectuarea unor controale pe şantierul unde se ridică noua şcoală din Fâstâci.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close