Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam a fost arestat de autorităţile din Siria

Omar Hayssam a fost arestat de autorităţile din Siria

Omar Hayssam a fost arestat de autorităţile din Siria
07 Iul 2008   •   08:16

Omar Hayssam a fost arestat de autorităţile siriene, sub acuzaţia că ar fi pus în pericol siguranţa naţională. Surse citate de ziarul Gardianul susţin că omul de afaceri româno-sirian ar fi fost deja transferat la o închisoare politică din Siria. Informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţile de la Damasc.

Singurele informaţii, venite din surse neoficiale citate de Gardianul, susţin că Omar Hayssam ar fi fost arestat în Siria alături de protectorul său Assef Shawkat, fostul şef al serviciilor secrete militare. Acesta ar fi încercat să preia puterea la Damasc printr-o lovitură de stat, la începutul lunii februarie. Shawkat a fost reţinut, împreună cu câteva sute de ofiţeri şi oameni de afaceri sirieni apropiaţi lui. Printre aceştia s-ar afla şi Omar Hayssam.

Pe de altă parte, liderul din exil al opoziţiei siriene, Abd Al-Halim Khaddam susţine că Shawkat ar fost pus în arest la domiciliu, fiind bănuit de implicare în asasinarea liderului Hezbollah, Imad Mughniya.

Potrivit surselor citate de Gardianul, Omar Hayssam ar fi fost încarcerat în închisoarea politică Tadmor, după ce ar fi stat în arest la domiciliu. Nici autorităţile de la Damasc, nici familia sirianului nu confirmă informaţia privind arestarea lui Hayssam.

Contactat telefonic de Antena3, avocatul lui Omar Hayssam, Ioan Cazacu, a declarat că nu are niciun fel de informaţie în legătură cu acest subiect, precizând, totodată, că, ultima oară când a vorbit cu Hayssam, a fost în urmă cu o lună. Acesta ar fi fost grav bolnav şi internat, cel mai probabil, într-un spital din Liban.

Antena3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close