Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam pregăteşte dezvăluiri incendiare

Omar Hayssam pregăteşte dezvăluiri incendiare

Omar Hayssam pregăteşte dezvăluiri incendiare
17 Ian 2008   •   07:27

Hayssam rezervă noi surprize în dosarul în care este judecat pentru răpirea jurnaliştilor. Jurnaliştii de la Gardianul scriu că apărătorii sirianului condamnat la 20 de ani închisoare au depus la dosar o serie de documente care ar putea schimba radical datele procesului. La dosar a fost depusă o declaraţie olografă a lui Omar Hayssam, dată în faţa unui notar, care numără nu mai puţin de 31 de pagini, scrie Gardianul. Avocaţii lui Hayssam i-au cerut preşedintelui completului de judecată să păstreze documentele în fişetul personal şi să fie puse doar la dispoziţia membrilor completului şi procurorului.

Apărătorii au justificat cererea prin faptul că documentele respective conţin referiri ?la persoane cu funcţii politice şi în stat?, iar apariţia lor în presă ar aduce deservicii lui Omar Hayssam.

Jurnaliştii de la Gardianul au aflat totuşi că declaraţia vorbeşte despre culisele scandalului răpirii jurnaliştilor, cu referire la implicarea doctorului Mohamad Yassin şi relaţia dintre acesta şi preşedintele Traian Băsescu.

Doctorul Yassin, cel căruia Omar Hayssam i-a încerdinţat toată averea sa, a fost unul dintre personajele care au jucat un rol important în eliberarea celor trei jurnalişti.

Procesul lui Omar Hayssam este în fază de recurs. El este condamnat pentru terorism şi este dat în urmărire internaţională, după ce a reuşit să fugă din ţară în 2006.

Antena 3

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close