Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Csibi Istvan, arestat preventiv

Omul de afaceri Csibi Istvan, arestat preventiv

Omul de afaceri Csibi Istvan, arestat preventiv
25 Feb 2008   •   08:41

Csibi Istvan a fost reţinut luni după-amiază. Omul de afaceri harghitean a fost ridicat de poliţişti puţin după prânz şi condus la sediul IPJ Harghita pentru o declaraţie. Csibi se afla în sediul poliţiei în momentul pronunţarii magistraţilor. Imediat ce decizia de arest preventiv a ajuns la Miercurea Ciuc, Csibi Istvan a fost reţinut. În acest moment, se află în continuare la sediul poliţiei din Miercurea Ciuc, urmând ca în orele următoare sa fie adus la Bucureşti, la secţia de Cercetări Penale.

Csibi Istvan va fi arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, contestaţia procurorilor la decizia instanţei inferioare de cercetare în libertate a omului de afaceri harghitean. Procurorii au reuşit să convingă magistraţii Curţii de Apel Bucureşti că omul de afaceri harghitean trebuie cercetat în stare de arest. Săptămâna trecută aceştia au susţinut că Csibi Istvan încearcă să se sustragă urmăririi penale.

Procurorul de sedinţă a susţinut atunci că Csibi nu s-a prezentat în faţa organelor de urmărire penală, nu formulează declaraţii în faţa procurorilor şi influenţează declaraţiile martorilor. Acesta a adăugat că nu au reuşit să găsească martori care să depună mărturie în dosarul lui Csibi Istvan, deoarece "toţi se tem din cauză că justiţia este ineficientă când vine vorba de Csibi Istvan".

Procurorul a mai spus că Parchetul nu poate finaliza ancheta în cazul omului de afaceri harghitean deoarece acesta intimidează martorii, dar, dacă Csibi Istvan va fi arestat, vor reuşi să-i audieze şi vor trimite dosarul în judecată. Acestea au fost argumentele care i-au determinat pe magistraţi să emită un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

În continuare, decizia Curţii de Apel Bucureşti va fi comunicată Poliţiei Miercurea Ciuc, iar în 24 de ore, Csibi Istvan va fi cel mai probabil reţinut.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close