Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri grec Theodoros Malideros a fost arestat pentru şantaj

Omul de afaceri grec Theodoros Malideros a fost arestat pentru şantaj

Omul de afaceri grec Theodoros Malideros a fost arestat pentru şantaj
09 Mar 2008   •   20:02

Omul de afaceri grec Theodoros Malideros a fost trimis după gratii pentru 29 de zile fiind acuzat de anchetatori că a primit sub ameninţări şi cu titlu de taxă de protecţie aproape 4 miliarde de lei vechi de la un alt grec în decursul mai multor ani. Omul de afaceri, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat joi seară. Theodoros Malideros, directorul companiei Brenac, este acuzat de şantaj. După un an de filaj şi interceptări telefonice, procurorii au reuşit să probeze fapta.

Suspiciunile anchetatorilor au apărut în 2006, când un alt grec, Ioanni Nonis a depus o plângere la poliţie în care spunea că Malideros pretinde taxă de protecţie. Nonis are un hotel în Grecia şi este patronul unei firme de turism în România. Acesta le-a declarat anchetatorilor că a fost ameninţat în repetate rânduri de către Theodoros Malideros că nu va mai face afaceri în România dacă nu îi plăteşte zilnic anumite sume din câştig.

La audieri, Nonis le-a mai spus oamenilor legii că zilnic bodyguarzii directorului de la Brenac, veneau şi încasau 90% din câştig. Mai mult decât atât, denunţătorul susţine că a fost forţat să-i facă acte de vânzare-cumpărare pentru casa şi terenul din Voluntari, precum şi pentru o proprietate din Bucureşti, toate sub preţul pieţei.

Potrivit unor surse judiciare, Theodoros Malideros nu este la prima faptă de acest gen. În 2004, a acţionat la fel la Galaţi. Anchetatorii îl caută acum pe complicele lui Theodoros Malideros.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close