Antena 3 CNN Actualitate OPC: Taberele şcolare s-au mutat în pensiuni neautorizate

OPC: Taberele şcolare s-au mutat în pensiuni neautorizate

OPC: Taberele şcolare s-au mutat în pensiuni neautorizate
19 Iun 2008   •   13:50

Multe dintre tradiţionalele tabere şcolare s-au mutat în pensiuni. În zona Bran-Moeciu, spre exemplu, a devenit o obişnuinţă ca grupurile de elevi şi profesori să se cazeze în unităţile agro-turistice, pentru că, spun cadrele didactice, preţurile sunt aceleaşi ca la o tabără de stat, însă condiţiile sunt mult mai bune. Inspectorii OPC au descoperit însă că proprietarii pensiunilor nu au autorizaţie să organizeze astfel de tabere şcolare.

Cele mai multe pensiuni nu îndeplinesc condiţiile ca să poată caza grupuri de copii. Inspectorii de la protecţia consumatorului şi cei de la Direcţia sanitar-veterinară au controlat pensiunile din zona Bran- Moeciu care obişnuiesc să organizeze tabere şcolare şi au găsit nereguli, aplicând totodată şi amenzi.

Inspectorii OPC îi avertizează pe organizatorii de astfel de tabere să fie foarte atenţi atunci când aleg locul de cazare şi cel în care copiii urmează să ia masa. Pe de altă parte, proprietarii de pensiuni spun că sunt interesaţi să cazeze grupuri şi că fac reduceri mari pentru copii.

Antena 3

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close