Antena 3 CNN Actualitate Operat din greşeală. Cadrele medicale de la spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost sancţionate

Operat din greşeală. Cadrele medicale de la spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost sancţionate

Operat din greşeală. Cadrele medicale de la spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost sancţionate
30 Mai 2008   •   21:25

Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti a propus sancţionarea cadrelor medicale implicate în cazul băieţelului operat, din greşeală, de apendicită, la spitalul Grigore Alexandrescu. Cele două asistente, împreună cu directorul spitalului vor suporta consecinţele neglijenţei de care au dat dovadă. Băiatul era internat pentru examinarea endoscopică a vezicii urinare şi a ajuns pe masa de operaţie pentru că o asistentă a încurcat pacienţii.

Copilul a fost externat după câteva zile, fără a fi supus intervenţiei medicale pentru care a fost internat iniţial, din cauza riscurilor pe care le implică două anestezii succesive. Cazul a fost ţinut ascuns de conducerea instituţiei, fiind înaintat Colegiului Medicilor din Bucureşti pe 18 aprilie, abia după ce a fost mediatizat. Conducerea spitalului a recunoscut că este vorba despre o eroare medicală gravă, dar singurele sancţiuni aplicate medicilor şi asistentelor, în urma anchetei interne, au fost reducerea cu 10% a salariului timp de trei luni şi mutarea într-o altă clinică de chirurgie a spitalului.

În cazul celor trei asistente de la spitalul Fundeni, care s-au fotografiat în ipostaze indecente lângă patul unui bolnav aflat in sectia de terapie intensivă, Ordinul Asistenilor Medicali din Bucureşti nu a dat sancţiuni. Cele trei asistente şi-au prezentat deja demisiile şi au predat conducerii spitalului autorizaţiile de liberă practică.

Asistentele au făcut pozele în ianuarie 2007. Ulterior, în timpul anchetei, pacientul fotografiat a precizat că îşi dăduse acordul şi dorea să aibă o amintire înaintea unei operaţii pe cord deschis. Bărbatul s-a declarat însă lezat pentru că a imaginea sa a apărut în presă, fără acordul său.



Antena3

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close