Antena 3 CNN Actualitate Operaţia de separare a siamezelor Lina şi Gherghina a costat 3 milioane de dolari, în anii 80

Operaţia de separare a siamezelor Lina şi Gherghina a costat 3 milioane de dolari, în anii 80

Operaţia de separare a siamezelor Lina şi Gherghina a costat 3 milioane de dolari, în anii 80
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    30 Dec 2011   •   07:33

Trei milioane de dolari  - atât a costat operaţia siamezelor Lina şi Gherghina, singurele siameze din România pe care medicii au reuşit să le separe în anii 80. Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate la Antena 3, de medicul care le-a ajutat să se opereze în Elveţia.

Povestea celor două gemene siameze Lina şi Gherghina a iscat numeroase controverse. Mama lor, Elena Boaru, nu a ţinut cont însă de comentariile răutăcioase ale oamenilor şi a luptat până la capăt, pentru a-şi vedea fetiţele sănătoase şi normale. În luna februarie a anului 1983, a ajuns la o clinica din Elveţia, la Laussane.

Interveţia chirurgicală de separare a siamezelor Lina şi Gherghina a durat aproape zece ore.

Cele două fete au avut o copilărie normală şi frumoasă. Timp de peste zece ani au crescut în Botoşani, pentru ca mai apoi să se mute la Bucecea. Când au trecut de vârsta de 20 de ani, au luat calea străinătăţii. Mai întâi Gherghina, şi apoi Lina. Ghergina a ajuns în Italia, iar Lina în Spania.

Cazul siamezelor de la Piteşti este însă mai complicat, spune acelaşi specialist, medicul Gabriel Ionescu, dar operaţia poate fi făcută în România.

"Fetele astea două pot fi operate în România. De la 2,800 de kilograme trebuie să ajungă la 3,500 kilograme fiecare, deci 7 kilograme împreună. Au enorm de multe şanse să fie separate în condiţii bune", a declarat medicul Gabriel Ionescu.

 





×
Subiecte în articol: Antena 3
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close