Antena 3 CNN Actualitate Operaţia Preşedintelui era absolut necesară

Operaţia Preşedintelui era absolut necesară

Operaţia Preşedintelui era absolut necesară
08 Sep 2007   •   18:45

Evoluţia postoperatorie a preşedintelui Traian Băsescu este foarte bună, iar şeful statului este jovial şi aşteaptă să revină la Palatul Cotroceni. Asta aşa susţin medicii care au efectuat intervenţia chirurgicală şi care au declarat că operaţia a constat în extirparea lobului drept tiroidian. Nu au existat incidente anestezico-chirurgicale intraoperatorii sau postoperatorii. Medicii au ţinut să precizeze că operaţia era obligatorie, tratamentul medicamentos al afecţiunii prezentand un risc crescut de recidivă hiperfuncţională.

Operaţia la care a fost supus preşedintele Traian Băsescu s-a încheiat fără nici un fel de complicaţii, a declarat şi purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan. Intervenţia chirurgicală împreună cu examenul histo-patologic au durat o oră şi 40 de minute. În urma examenului histo-patologic s-a constatat că a fost vorba despre o leziune tiroidiană de natură benignă. Preşedintele României mulţumeşte atât echipei de medici care a efectuat intervenţia şi s-a ocupat de pregătirile preoperatorii, cât şi românilor care i-au trimis mesaje de sănătate şi încurajare. Preşedintele se va externa cel târziu luni, 10 septembrie.

La spital alături de Preşedinte se află fiica acestuia, Ioana, soţia sa, Maria Băsescu, dar şi consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate, Virgil Păunescu. Preşedintele Traian Băsescu s-a internat vineri la Spitalul Militar din Bucureşti. La intrarea în spital a declarat: "Nu am emoţii! Am încredere în medicii români, pentru că operaţia a fost pregătită din iunie. Nu va mai fi bâlbâiala care a fost anul trecut la Elias, când nu ştiam cine mă va opera." După ce joi preşedinţia anunţa laconic faptul că preşedintele are programată o intervenţie chirurgicală, vineri, în jurul orei 16.00, a oferit mai multe detalii. Potrivit celui de-al doilea comunicat remis de Preşedinţie, lui Traian Băsescu i-a fost identificat, în timpul controlului anual obligatoriu, un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept. Specialiştii au decis că nu este vorba de o situaţie gravă care să necesite o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Nu a fost însă o operaţie lipsită de riscuri. Doctorul Bogdan Stănescu, medic primar chirurg specializat pe endocrinologie la Institutul C. I. Parhon a avertizat că o mică neatenţie din partea doctorilor poate cauza afectarea corzilor vocale. De asemenea, o astfel de operaţie poate fi urmată de hipoparatiroidism sau de apariţia unui hematom la nivel cervical. În ceea ce priveşte perioada de recuperare postoperatorie, doctorul Stănescu este de părere că pacientul care a suferit o operaţie de acest gen îşi poate relua activităţile intelectuale chiar a doua zi după intervenţie. Cât despre activităţile fizice, este recomandat să fie evitate timp de o lună după operaţie.

DIAGNOSTICUL PREŞEDINTELUI - GUŞĂ POLINODULARĂ

Primele informaţii despre operaţia preşedintelui au apărut în ?Jurnalul Naţional? şi în ziarul ?Gândul?. Au existat mai multe surse care susţineau că Traian Băsescu ar putea fi operat vineri. Chiar şi şeful statului a ţinut să confirme informaţia, dând senzaţia că glumeşte cu ziariştii. El a declarat, vineri, că se va opera după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene. A fost vorba doar de o glumă pe jumătate, pentru că după întâlnire Băsescu nu s-a operat, dar s-a internat în spital. Traian Băsescu a mai fost operat anul trecut, în mai, de hernie de disc. Atunci, intervenţia chirurgicală a avut loc la Viena.

VALERIU TURCAN: A FOST VORBA DE O LEZIUNE TIROIDIANĂ BENIGNĂ

BĂSESCU: "NU AM NICI UN FEL DE EMOŢII"

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close