Antena 3 CNN Actualitate Operaţiune FBI în România. Liderul unei reţele de fraude informatice, capturat în casa miliardarului Dumitru Puzdrea

Operaţiune FBI în România. Liderul unei reţele de fraude informatice, capturat în casa miliardarului Dumitru Puzdrea

Operaţiune FBI în România. Liderul unei reţele de fraude informatice, capturat în casa miliardarului Dumitru Puzdrea
15 Iul 2008   •   20:40

Operaţiune de amploare a ofiţerilor de la Crima Organizată, marţi dimineaţă. Forţele de ordine române, împreună cu agenţii FBI, au efectuat nu mai puţin de 35 de descinderi, în 4 judeţe şi în Capitală, în locuinţele unor persoane supectate de fraude informatice. Specialiştii în calculatoare sunt suspectaţi că ar fi dat străinilor ţepe de câteva milioane de dolari. Cei 80 de poliţişti şi peste o sută de jandarmi au ridicat 19 suspecţi din faţa monitoarelor.

Cea mai mare parte a reţelei era localizată în judeţul Vâlcea, dar unul dintre sefii reţelei a fost găsit în apartamentul din Capitală al deputatului PD-L Neamţ, Dumitru Puzdrea. Miliardarul, proprietar al complexului Flora, a declarat însă la Antena 3 că nu ştie nimic în legătură cu respectivii indivizi. Vecinii însă îl contrazic pe deputat şi spun că între el şi chiriaş ar exista o legătură de rudenie. Oamenii povestesc şi că tinerii care locuiau în apartamentul de pe strada Niculae Racotă se purtau foarte urât.



Românii făceau fraude pe internet de câteva luni. Ei au intrat în atenţia ofiţerilor de la crimă organizată după ce sute de străini au făcut plângeri la FBI că au fost păcăliţi. Modalitatea de lucru era foarte simplă. Hakerii postau anunţuri false de vânzări pe internet, pe site-uri precum E-Bay, sub identităţi ale unor oameni din străinătate. Îşi făceau conturi bancare şi adrese în străinătate pentru a fi credibili în ochii cumpărătorilor. Banii erau trimişi afară, dar clientul nu primea nimic în schimb. Odată colectaţi, banii erau trimişi în ţară, fie prin firme de transfer rapid, sau prin transportul auto. Anchetatorii au stabilit că niciodată membrii reţelei nu ridicau banii personal. Se foloseau de intermediari pe care îl plăteau cu un mic comision.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close