Antena 3 CNN Actualitate Operaţiunea MASCA - Poliţiştii sub acoperire au început misiunile în autobuze şi tramvaie

Operaţiunea MASCA - Poliţiştii sub acoperire au început misiunile în autobuze şi tramvaie

După ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a primit "verde" de la premier pentru a folosi poliţişti în civil pentru a-i depista pe cei care nu respectă normele anti-COVID, au început şi operaţiunile în întreaga ţară. Aşa că agenţii sub acoperire sunt de acum în tramvaie şi autobuze, pregătiţi să-i amendeze pe cei care nu poarta masca de protecţie.

Operaţiunea MASCA - Poliţiştii sub acoperire au început misiunile în autobuze şi tramvaie
Sursa foto: IPJ Buzau
de Claudia Popovici    |    09 Oct 2020   •   17:15

În Buzău, mai mulţi călători care nu purtau masca de protecţie în autobuz au fost avertizaţi verbal de o altă persoană să îşi acopere nasul şi gura.

Oamenii au refuzat, dar şi-au schimbat rapid comportamentul când persoana respectivă le-a arătat legitimaţia de poliţist. 
În acel moment, toţi călătorii s-au conformat regulii. 

Într-o altă situaţie, un călător care nu purta masca pe nas i-a ignorat pe cetăţenii care le spuneau să o poarte regulamentar. Abia când şi-a dat seama că stă de vorbă cu doi poliţişti, respectivul bărbat şi-a acoperit şi nasul.

În prima zi a acţiunii, agenţii în civil din Buzău nu au dat amenzi, dar vor trece la sancţionarea călătorilor în perioada următoarea. Iar amenzile pleacă de la 500 de lei în sus.

„Acţiunea nu a avut neapărat rolul de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară. Poliţiştii, împreuăn cu toate instituţiile implicate în acţiunile de verificare vor continua activităţile, aşa cum au făcut şi până acum” – se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

35 de poliţişti din Buzău (6 dintre ei, în civil) au acţionat în această primă zi a operaţiunii „MASCA”, demarată la nivelul întregii ţări după ce numărul infectărilor a crescut foarte mult.

×
Subiecte în articol: politisti
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close