Antena 3 CNN Actualitate Operaţiunea "Parchează-mă la cer" blochează traficul în Bucureşti (FOTO)

Operaţiunea "Parchează-mă la cer" blochează traficul în Bucureşti (FOTO)

Operaţiunea "Parchează-mă la cer" blochează traficul în Bucureşti <font color=red>(FOTO)</font>
28 Mar 2008   •   14:00

În timp ce elevii, studenţii şi bugetarii care au liber de Summit îşi fac planuri de a evada din Bucureşti în perioada 2-4 aprilie, traficul rutier începe să fie paralizat în Capitala României. După ce în ultimele zile bucureştenii s-au obişnuit să vadă la fiecare colţ de stradă cel puţin un poliţist, după principiul "o intersecţie = o caschetă", acum a venit rândul şoferilor să se lovească de capriciile summitului NATO. Poliţia a început de vineri să monteze balizele pe culoarul unic ce îi va aduce pe înalţii oaspeţi de la aeroport spre centrul oraşului, iar traficul a luat-o razna. Mai mult, agenţii vor să mute toate maşinile parcate în apropierea traseelor oficiale. Aşa că, dis de dimineaţă, au început să ridice maşinile chiar din faţa blocurilor.

PARCHEAZĂ-MĂ LA CER: TRAFICUL DIN BUCUREŞTI (GALERIE FOTO ANTENA3.RO)

UN HUMMER CARE NU SE LASĂ "SĂLTAT"


Deocamdată, se pare că poliţiştii încearcă doar să-i sperie pe şoferi. Aşa că maşinile sunt doar mutate câţiva metri, mai mult pentru a-i atenţiona pe aceştia că nu au voie să parcheze în zonă. Mai există şi cazuri când organele abilitate se poticnesc. Spre exemplu, vineri, pe DN 1, au încercat să mute un Hummer, dar fără prea mult succes.Ppână la urmă, şoferul a venit şi şi-a luat singur maşina.

SUNT RIDICATE DIN PARCĂRI MAŞINILE MAI MICI


Problema care se pune este: unde-şi vor putea parca bucureştenii maşinile? Evident, nicio soluţie. În plină criză a parcărilor, summitul NATO nu face decât să adâncească această problemă. Singura scăpare pare a fi plecarea din Bucureşti, dar zilele libere încep de miercurea viitoare, iar pregătirile pentru traseele oficiale au început de vineri. Vlad Peteranu propune pe blogul său crearea de "parcări pe cer". Cu alte cuvinte, parafrazând o cunoscută piesă, autoturismele afectate de summitul NATO, ar putea cânta în cor, alături de şoferii bucureşteni: "Parchează-mă la cer!" Nici aici însă nu sunt prea multe şanse să găseşti un loc liber. Pentru că şi cerul devine aglomerat în perioada summitului. După cum remarca un cititor Antena3.ro, este deja aglomeraţie mare de elicopetre sau păsări zburătoare pe văzduhul Capitalei (Vezi aici imaginile).

VEZI AICI STRĂZILE PE CARE NU SE VA CIRCULA ÎN PERIOADA SUMMITULUI

TRASEELE MODIFICATE ALE LINIILOR RATB ÎN TIMPUL SUMMITULUI

A ÎNCEPUT DELIMITAREA CULOARULUI UNIC

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close