Antena 3 CNN Actualitate Operatori de energie termică amendaţi pentru nereguli la sistemul de facturare

Operatori de energie termică amendaţi pentru nereguli la sistemul de facturare

Operatori de energie termică amendaţi pentru nereguli la sistemul de facturare
21 Feb 2008   •   12:34

Facturile pentru căldură calculate în această iarnă au adus amenzi pentru unii dintre furnizorii de energie termică. Ministerul de interne a făcut mai multe controale în ţară, a descoperit mai multe nereguli, dar legea nu i-a permis să dea decât amenzi de cel mult 2.000 de lei noi. Sume mici pentru furnizori, în condiţiile în care în ţară sunt cazuri în care factura pentru un singur apartament, pentru o singură lună, a depăşit 3.000 de lei noi.

Reprezentanţii MIRA pentru comunităţi locale şi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi au controlat mai mulţi operatori de energie termică din Bucureşti, Braşov, Alexandria, Suceava, Craiova şi Iaşi. În urma verificărilor au fost înregistrate nereguli privind bilanţul, dar şi sistemul de facturare. Controalele efectuate au dus la sancţionarea mai multor firme. Preşedintele Asociaţiei de Proprietari, Radu Opaina consideră însă că sancţiunile acordate sunt prea mici.

Reprezentanţii ministerului de interne au declarat că toţi operatorii trebui să remedieze neregulile constatate, iar dacă nu o fac sunt pasibili de amenzi cuprinse între 30.000 şi 50.000 de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close