Antena 3 CNN Actualitate Oprescu a reziliat contractul cu firma Dalli, care administra parcările din Capitală

Oprescu a reziliat contractul cu firma Dalli, care administra parcările din Capitală

Oprescu a reziliat contractul cu firma Dalli, care administra parcările din Capitală
11 Iul 2008   •   17:11

Sorin Oprescu a dat o lovitură afacerii cu parcări din Capitală. A hotărât să rezilieze contractul cu firma Dalli, care administrează toate parcările din centrul Bucureştiului. Noul primar invocă un raport al direcţiei de resort care spune că Dalli nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale. De asemenea, primăria contestă şi modul de concesionare prin care firma a obţinut serviciul public de parcare.

Firma Dalli Exim a fost înfiinţată în 1993 de Adrian Petrache şi Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, şi se ocupă de 13 ani de locurile de parcare din Bucureşti. Are în Bucureşti 114 locaţii de parcări, însumând 3.245 de locuri de parcare terane, la care se adaugă parcarea subterană de la Bucur-Obor, cu 1.100 de locuri şi parcarea subterană Intercontinental, cu 975 de locuri.

În 1995, sub mandatul primarului general Crin Halaicu, firma a concesionat 3.000 de locuri de parcare. Contractul a fost încheiat pe termen de 15 ani, în urma unei licitaţii controversate, care a provocat multe comentarii. Alte 2.500 de locuri de parcare avea să le primească sub mandatul primarului general Traian Băsescu.

Prin contract, Dalli a obţinut dreptul de a exploata locurile de parcare în schimbul asumării unor obligaţii de investiţii şi de amenajare. Printre acestea, instalarea de echipamente pentru distribuirea biletelor, semnalizare, întreţinere şi reparaţii, lucrări de îmbunătăţire. Dalli Exim se obliga, de asemenea, să stabilească şi să încheie poliţe de asigurări necesare pentru activele concesionate.

Oamenii primarului Sorin Oprescu susţin că Dalli nu şi-a respectat contractul şi au mărturie în acest sens un raport tehnic. Deasemenea, municipalitatea va ataca şi modul în care s-a făcut prelungirea contractului cu Dalli, prin acte adiţionale.

Implicarea lui Dorin Cocoş în afacere rămâne controversată. A părăsit acţionariatul Dalli Exim SA în iunie 2004, la câteva zile după ce Elena Udrea a fost aleasă în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe listele Alianţei D.A. A rămas totuşi acţionar în Dalli International Co SRL. Acţiunile Dalli Exim au fost cedate unui prieten. Un alt acţionar important al Dalli Exim este Radu Jianu, de asemenea amic al lui Dorin Cocoş.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close