Antena 3 CNN Actualitate Oprescu dă lovitura. Problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată

Oprescu dă lovitura. Problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată

Oprescu dă lovitura. Problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată
Sursa foto: foto: antena3.ro
04 Mai 2012   •   14:11

Piaţa Patrocle din Dog Town... se găseşte la  intersecţia străzilor Max şi Rex.  Aceasta este noua adresă a câinilor fără stăpân. Se află la nici 30 de kilometri de Bucureşti, lângă Uzunu, localitate din judeţul Giurgiu.

În acest moment, fără să fi ajuns la stadiul 1 al dezvoltării, Dogtown poate adăposti 660 de câini, în cele două hale pregătite pentru ei. Odată finalizată faza 1 a proiectului vorbim despre 2.000 de locuri pentru comunitari sterilizaţi şi îngrijiţi în centru. Câinii vor fi astfel pregătiţi oricând pentru adopţii.

"De 20 de ani se tot vorbeşte despre această problemă. Eu fac, nu vorbesc. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am văzut aici şi vă promit că Primăria va susţine acest proiect. În primă fază vom ajuta la strângerea câinilor de pe străzi. Îmi propun şi o colaborare cu primarii de sector pentru rezolvarea acestei probleme. În patru ani am încercat să trec prin consiliu proiectul pentru un astfel de centru, proiect dezvoltat de Primărie, dar nu mai este un secret pentru nimeni că proiectul pentru adăpost a fost respins. PDL-işti au vrut numai referendum, prin care să întrebe populaţia dacă este de acord cu eutanasierea câinilor. Eu nici măcar nu pot pronunţa acest cuvânt, eutanasiere! Şi PDL-iştii nu au vrut adăposture, pentru că rămâneau fără principala temă electorală. Dar iată că se poate! Avem un adăpost. Îmi pare rău, contracandidaţii mei tocmai au rămas fără temă de campanie electorală! Există metode civilizate pentru îngrijirea câinilor. Primăria va asigura vaccinările şi, cum spuneam, strângerea căţeilor de pe străzi. Câinii vagabonzi vor ieşi de pe agenda de urgenţe a Bucureştiului", a declarat Sorin Oprescu la conferinţa de presă organizată în Dogtown.

Banii pentru acest adăpost au fost strânşi de asociaţia Portico de la iubitorii de la animale, pentru ca centrul să îndeplinească toate condiţiile UE.

Centrul este dotat cu hale, centru de primire/triere, spital veterinar, sală de operaţie şi cabinete de consultaţie.

×
Subiecte în articol: maidanezi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close