Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Proiectul de lege privind descentralizarea spitalelor nu trebuie adoptat (VIDEO)

Oprescu: Proiectul de lege privind descentralizarea spitalelor nu trebuie adoptat (VIDEO)

Oprescu: Proiectul de lege privind descentralizarea spitalelor nu trebuie adoptat (VIDEO)
Sursa foto: oprescu
25 Apr 2010   •   19:37

Proiectul de lege privind descentralizarea spitalelor nu trebuie adoptat în forma actuală, susţine primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul crede că votarea actualului proiect ar face ca directorii spitalelor să fie numiţi pe criterii politice.

De asemenea, primarul Capitalei crede că în România este momentul realizării unei reforme adevărate în domeniul Sănătăţii, în contextul în care, spune edilul, nici un ministru de resort nu a reuşit acest lucru în ultimii 20 de ani.

Sorin Oprescu a afirmat că prevederile din proiectul de act normativ vor "perturba grav actul managerial", deoarece managerul spitalului va fi supus unui consiliu de administraţie (CA) format din oameni care nu cunosc realitatea din spital şi nu sunt implicaţi în activitatea curentă a acestora.

"Mulţi dintre ei nu au pregătirea necesară pentru a fi implicaţi în actul de decizie. Ei nu fac altceva decât să dubleze structurile administrative funcţionale. Practic, ei sunt reprezentanţii politicului şi birocraţiei din ministere. Am mai spus şi altă dată: nu are ce căuta politicul în şcoli, în spitale şi în nicio instituţie de interes public", a mai spus Oprescu, citat de Mediafax.



Antena3.ro




×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close