Antena 3 CNN Actualitate Ora de iarnă 2018. Ceasurile se dau înapoi în acest weekend. Care este programul trenurilor

Ora de iarnă 2018. Ceasurile se dau înapoi în acest weekend. Care este programul trenurilor

Ora de iarnă 2018. Ceasurile se dau înapoi în acest weekend. Care este programul trenurilor
Sursa foto: foto- Pexels
27 Oct 2018   •   08:11

Trecerea la ora de iarnă are loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27/28 octombrie 2018. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00 şi vom dormi mai mult cu o oră.

Ora de iarnă este de fapt ora legală oficială standard, de multe ori doar ora oficială, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea ţărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an şi aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră. Cel care s-a gândit prima dată la posibilitatea introducerii acestui tip de orar convenţional a fost un neo-zeelandez pe numele Hudson, în 1898.

CFR Călători anunţă că trenurile surprinse în circulaţie de trecerea la ora de iarnă vor staţiona în gări, dar mersul trenurilor nu se va schimba.

În noaptea 27/28 octombrie 2018, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Şoferii care nu îşi plătesc amenzile ar putea rămâne fără permis!
x close