Antena 3 CNN Actualitate Organizatorul manifestaţiei şi alţi trei participanţi la marşul "Luptă pentru Basarabia" au primit amenzi usturătoare

Organizatorul manifestaţiei şi alţi trei participanţi la marşul "Luptă pentru Basarabia" au primit amenzi usturătoare

Organizatorul manifestaţiei şi alţi trei participanţi la marşul "Luptă pentru Basarabia" au primit amenzi usturătoare
Sursa foto: foto: Agerpres
22 Oct 2016   •   20:41

Căpitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei a declarat, sâmbătă, că preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, precum şi alţi trei participanţi la marşul "Luptă pentru Basarabia", au fost amendaţi cu câte 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice, potrivit Agerpres.

"Platforma Unionistă a organizat un marş, urmat de protest, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei, unde, la un moment dat, în apropiere de Piaţa Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane au încercat să intre pe Calea Victoriei, forţând astfel cordonul de jandarmi. Prin echipele de dialog aflate la faţa locului s-a discutat cu aceştia, li s-a explicat calea legală, aceştia nu au înţeles, după care s-a acţionat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din rândul manifestanţilor şi conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru a li se stabili identitatea şi a se lua măsuri legale, drept pentru care patru persoane au fost sancţionate, conform legii privind organizarea adunărilor publice, cu câte 3.000 de lei fiecare", a spus Vornicu, într-o declaraţie de presă.

El a precizat că nu s-au folosit gaze lacrimogene.

"Se intervine legal, dar la finalul fiecărei misiuni, în cazul în care colegi de-ai mei au filmări operative şi se poate observa că jandarmii au greşit sau au intervenit ilegal, se vor analiza aceste aspecte şi se vor lua măsurile de rigoare. (...) Nu există o anchetă în curs, deoarece nu sunt informaţii că jandarmii au acţionat ilegal", a afirmat Vornicu.

El a menţionat că, având în vedere că o parte dintre manifestanţi au ales să îşi continue protestul la Piaţa Universităţii, Jandarmeria le va permite manifestarea neautorizată câta vreme nu se ocupă 'căi de comunicaţii'.

"Se pare că o parte dintre aceştia au ales să revină în Piaţa Universităţii, nu este un protest autorizat (la Universitate - n.r.), dar Jandarmeria Capitalei le asigură acestora prezenţa atâta timp cât nu escaladează, nu ocupă căi de comunicaţii şi atâta timp cât respectă indicaţiile jandarmilor", a adăugat Vornicu.

El a informat că manifestanţilor li se va recomanda să îşi ridice corturile instalate.

"S-a luat legătura cu reprezentanţii Primăriei, nu se acceptă amplasarea de corturi, deoarece e domeniu public", a explicat reprezentantul Jandarmeriei Capitalei.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close