Antena 3 CNN Actualitate Orban: O creştere salarială la CFR înseamnă reduceri de personal

Orban: O creştere salarială la CFR înseamnă reduceri de personal

Orban: O creştere salarială la CFR înseamnă reduceri de personal
05 Mar 2008   •   08:58

Greva de avertisment a CFR s-a încheiat iar Ministrul Transporturilor Ludovic Orban păstrează aceeaşi ofertă pentru sindicalişti, adică o majorare de salarială de 10%, în două tranşe. Venit pentru a constata reluarea activităţii CFR, ministrul Orban a declarat că orice creştere salarială suplimentară presupune costuri auxiliare. Pentru a putea face o ofertă mai mare sindicatelor vor trebui luate măsuri de reducere a personalului, a subliniat Orban -

Ministrul a precizat că nu au intrat în grevă decât 3.000 de angajaţi ai CFR şi nu 50.000 de feroviari cum s-a anunţat iniţial. Cei care au protestat sunt însă din zona care paralizează transportul feroviar.

Cât despre liderii sindicali, Orban îşi menţine atitudinea critică. "Liderii sindicali nu au anunţat angajaţii de noua ofertă" discutată luni cu executivul, a declarat ministrul.

UPDATE: Feroviarii cer o creştere a salariilor de minim 18%. Preşedintele Federaţiei Mişcarea Comercială, Gheorghe Popa a declarat că feroviarii ar putea renunţa la revendicările salariale, dar numai în anumite condiţii.

Liderul sindical a anunţat că se va deplasa în toată ţara pentru a discuta cu salaraţii CFR şi a-i convinge să accepte oferta administraţiei, sau chiar să nu li se acorde nicio majorare salariale, cu condiţia ca executivul să asigure fondurile necesare Companiei Naţionale de Infrastructură şi Societăţii Naţionale de Călători pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime -

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close