Antena 3 CNN Actualitate Orban: pasagerii vor fi informaţi în scris despre drepturile şi obligaţiile lor

Orban: pasagerii vor fi informaţi în scris despre drepturile şi obligaţiile lor

Orban: pasagerii vor fi informaţi în scris despre drepturile şi obligaţiile lor
06 Feb 2008   •   09:29

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu operatorii aerieni de pe Aeroportul Băneasa. Întâlnirea de miercuri este o consecinţă a scandalurilor din ultima perioadă, provocate de cursele aeriene anulate sau întârziate. Ludovic Orban împreună cu reprezentanţii companiilor încearcă să găsească soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Ministrul Transporturilor a anunţat că a fost semnat un contract-cadru cu cinci companii aeriene, în care este inclusă responsabilitatea respectării Regulamentului European privind drepturile pasagerilor. Potrivit lui Orban, acest contract-cadru "a fost semnat deocamdată de două companii aeriene importante şi trei mai mici".

Toţi pasagerii vor fi informaţi în scris despre drepturile şi obligatiile călătorilor. "Am stabilit ca toate companiile trebuie să aibă un reprezentant permanent care să fie cunoscut de Aeroport, care să furnizeze informaţii care să asigure drepturile impuse în astfel de situaţii", a declarat Orban.

Reprezentanţii companiilor aeriene s-au arătat mulţumiţi de întâlnire şi au declarat că vor adopta şi ei noile reglementări ale UE.

Cu o zi în urmă, ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit cu toate companiile aeriene care operează pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Orban le-a reamintit operatorilor prevederile cu privire la drepturile pasagerilor prevăzute în regulamentul adopatat la nivelul Uniunii Europene şi pe care acestea nu au voie să-l încalce.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close