Antena 3 CNN Actualitate Orban: Sindicaliştii CFR vor mărirea salariilor cu 31%, nu cu 18%

Orban: Sindicaliştii CFR vor mărirea salariilor cu 31%, nu cu 18%

Orban: Sindicaliştii CFR vor mărirea salariilor cu 31%, nu cu 18%
04 Mar 2008   •   21:21

Sindicaliştii vor o mărire de salariu cu 31%, şi nu de 18%, aşa cum au declarat liderii sindicali. Afirmaţia a fost făcută de ministrul Transporturilor Ludovic Orban, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei. ?Dorinţa sindicatelor este într-un fel justificată de salariile care nu sunt foarte mari, dar acestea nu sunt rezultatul guvernării Tăriceanu?, a continuat Orban. Cu toate astea, creşterea plăţii nu se poate face fără o majorare concomitentă a productivităţii. ?Eu aş mări salariile, dar nu ar mai rămâne bani pentru întreţinere sau pentru onorarea unor contracte pe care le-am început. Ar fi afectată aşadar chiar siguranţa CFR?, a subliniat ministrul Transporturilor.

Întrebat care va fi pasul următor, după greva de miercuri a sindicaliştilor din CFR, ministrul a declarat că îşi menţine deschiderea la dialog. Salariile nu pot creşte însă mai mult decât este oferta înaintată de Guvern. ?Ar însemna să ne jucăm cu siguranţa pe calea ferată şi cu confortul călătorilor?, a continuat Orban. În plus, ministrul susţine că va lua măsuri faţă de protestul cfr-iştilor, pe care îl consideră ilegal. ?CFR este o zonă strategică a economiei naţionale, cu care nu te poţi juca când vrei. Iar revendicările lor nu se pot rezolva decât prin modificarea legilor?, a explicat Orban.

?Voi lucra cu direcţia generală juridică pentru a împiedica greva generală şi voi încerca un proces de comunicare cu salariaţii, pentru a le explica următoarele: această ofertă este cea mai bună pe care am putea-o face către ei?, a încheiat el.

CITIŢI ŞI: CFR-IŞTII INTRĂ MIERCURI ÎN GREVĂ, ÎNTRE ORELE 7.00 ŞI 9.00

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close