Antena 3 CNN Actualitate Orban vrea să despăgubească pasagerii care au aşteptat în aeroporturi

Orban vrea să despăgubească pasagerii care au aşteptat în aeroporturi

Orban vrea să despăgubească pasagerii care au aşteptat în aeroporturi
24 Dec 2007   •   13:18

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, vrea să îi despăgubească pe pasagerii care au fost nevoiţi să aştepte ore în şir în aeroporturi, fără să primească explicaţii din partea oficialilor. Mai mult, Orban este decis să treacă la demiteri dacă se va dovedi că cei implicaţi nu au respectat regulamentul şi nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale. Reprezentanţii ANPC susţin că pentru a primi despăgubiri oamenii trebuie să se adreseze instanţei.

Pasagerii curselor cu întârzieri mai mari de cinci ore ar trebui să primească despăgubiri din partea companiilor aeriene. Cel puţin aşa prevăd reglementările în vigoare. Între timp, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a cerut o anchetă şi este decis să îi sancţioneze, chiar să îi demită pe cei responsabili.

Pe aeroporturi s-au semnalat probleme mari din cauza ceţii în ajun de Crăciun. Sute de români sunt blocaţi pe aeroporturi şi îşi văd date peste cap planurile de sărbători. Mai multe curse au întârzieri foarte mari, altele, au fost redirecţionate din cauza condiţiilor nefavorabile. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului „Henri Coandă” , Valentin Iordache a declarat că duminică seară au fost anulate o serie de curse interne, dar pentru moment nu sunt probleme.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close