Antena 3 CNN Actualitate Organizaţiile pentru drepturile persoanelor cu handicap condamnă dotarea grădiniţelor cu păpuşi cu dizabilităţi (VIDEO)

Organizaţiile pentru drepturile persoanelor cu handicap condamnă dotarea grădiniţelor cu păpuşi cu dizabilităţi (VIDEO)

Organizaţiile pentru drepturile persoanelor cu handicap condamnă dotarea grădiniţelor cu păpuşi cu dizabilităţi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Sep 2010   •   17:41

Păpuşi cu handicap, în ajutorul copiilor. Ministerul Educaţiei vrea să cumpere păpuşi fără mâini şi picioare, însă dotarea grădiniţelor cu păpuşi cu dizabilităţi nu este pe placul organizaţiilor care apără drepturile persoanelor cu handicap. Acestea susţin că păpuşile vor avea un impact negativ asupra copiilor şi nu vor face decât să crească numărul celor cu dizabilităţi neuropsihice.

Printr-un comunicat de presă ministrului Funeriu i se cere să renunţe la iniţiativă şi să folosească banii în scopuri mult mai utile. Luminita Gheorghiu, preşedintele Ligii pentru Promovare şi Apărarea Persoanelor cu Handicap, susţine că păpuşile cu dizabilitate Funeriu şochează copiii din grădiniţe.

?Prezenţa păpuşilor cu dizabilitate în grădiniţe conform strategiei ministrului educaţiei Daniel Funeriu, sens în care pune la bătaie aproape 3 milioane de euro, nu face altceva decât să mărească numărul persoanelor cu handicap neuropsihic?, se arată în comunicat.

?Normalitatea şi demnitatea persoanelor cu dizabilitate se realizează prin schimbarea de atitudine şi mentalitate, fapt ce trebuie pornit din familie, grădiniţă, şcoală, universitate. (...) Nepăsarea oamenilor politici este cel mai mare handicap faţă de cetăţenii României Europene?, consideră Luminiţa Gheorghiu.

Oficialii ministerului Educaţiei intenţionează să doteze grădiniţele cu păpuşi cu handicap, pentru a-i face pe copii să conştientizeze existenţa persoanelor cu dizabilităţi. În acest sens, urmează să fie alocate aproape 12 milioane de lei, adică trei milioane de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: handicap organizatie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close