Antena 3 CNN Actualitate Ororile din închisorile din Siria. Raportul Amnesty International care dezvăluie mărturiile făcute de 65 de foști deținuți

Ororile din închisorile din Siria. Raportul Amnesty International care dezvăluie mărturiile făcute de 65 de foști deținuți

Ororile din închisorile din Siria. Raportul Amnesty International care dezvăluie mărturiile făcute de 65 de foști deținuți
Sursa foto: Foto: google.com
19 Aug 2016   •   15:13

Șaizeci și cinci de foști deținuți în închisorile regimului de la Damasc povestesc ororile prin care au fost nevoiți să treacă, într-un raport al Amnesty International despre închisorile din Siria.

Ei povestesc că bărbații erau forțați să se violeze reciproc, spre amuzamentul unor paznici, iar femeile erau violate în fața membrilor familiei pentru a forța mărturisiri în instanță. Și toți deținuții erau bătuți și torturați, scrie Daily Mail.

Sunt doar câteva dintre ororile la care au fost supuși și cei 65 de foști deținuți, care au acceptat să vorbească pentru Amnesty International, în cadrul unei investigații aprofundate despre cum sunt încălcate drepturile omului în închisorile din Siria.

Amnesty International estimează că mai mult de 17.723 de persoane au murit în detenție în Siria, în ultimii cinci ani, în medie mai mult de 300 de persoane în fiecare lună și aproximativ 10 pe zi.

Raportul de 69 de pagini al Amnesty documentează mărturiile bărbaților și femeilor care au fost supuși la electrocutări, bătăi, violuri, frig, înfometare și însetare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close