Antena 3 CNN Actualitate Oseminte descoperite în subsolul Colegiului Naţional "Moise Nicoară" din Arad

Oseminte descoperite în subsolul Colegiului Naţional "Moise Nicoară" din Arad

Oseminte descoperite în subsolul Colegiului Naţional "Moise Nicoară" din Arad
Sursa foto: Foto: hahajk.com
12 Ian 2012   •   17:12

Mai multe oseminte au fost descoperite, joi după-amiază, în subsolul celui mai mare liceu din Arad, Colegiului Naţional "Moise Nicoară".  Descoperirea a fost făcută de către muncitorii care lucrează la restaurarea clădirii liceului, informează Mediafax.

Muncitorii care au descoperit oseminte - un craniu şi fragmente de coaste - au sunat la 112, iar la faţa locului au mers poliţişti de la Serviciul Criminalistic şi specialişti de la Medicina Legală.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce, oasele descoperite, la prima vedere, par vechi şi de natură umană.
   
Tuduce a spus că provenienţa oaselor va fi stabilită de către specialiştii de la Medicina Legală, urmând să se continue ancheta în acest caz.
   
Clădirea în care funcţionează Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din municipiul Arad, considerată monument istoric, este renovată în urma unei investiţii de peste 12 milioane de euro, cea mai mare parte a fondurilor fiind asigurată de Uniunea Europeană.
   
Aceasta a fost construită între anii 1869 - 1873 şi este monument istoric.
   
Unitatea de învăţământ are aproape o mie de elevi şi este şcoala cu cele mai bune rezultate în învăţământ din judeţ, mulţi dintre absolvenţi obţinând anual burse de studii la universităţi din străinătate.×
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close