Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Hunedoara a murit cu zile, aşteptând să se elibereze un pat la ATI: "Mami, nu mai pot, nu se ocupă de mine"

Un bărbat din Hunedoara a murit cu zile, aşteptând să se elibereze un pat la ATI: "Mami, nu mai pot, nu se ocupă de mine"

Familia unui bărbat de 67 de ani din judeţul Hunedoara, infectat cu COVID, a lansat pe internet un apel disperat pentru ca pacientul să fie primit la terapie intensivă. După 6 zile de chin, a fost găsit un pat disponibil, însă pentru om a fost prea târziu.

Un bărbat din Hunedoara a murit cu zile, aşteptând să se elibereze un pat la ATI: "Mami, nu mai pot, nu se ocupă de mine"
de Claudia Popovici    |    12 Noi 2020   •   18:00

Deznodământ tragic în cazul bărbatului pentru care familia căuta de zile întregi un pat la ATI. Pacientul, bolnav de COVID, s-a stins pentru că a fost transportat prea târziu pe o secţie de terapie intensivă.

Bărbatul de 67 de ani era dintr-o localitate de lngă Orăştie, judeţul Hunedoara. Familia spune că omul a murit pentru că nu i s-a găsit la timp loc la ATI. 

"Soțul meu era pe marginea patului și abia respita. Nu m-a recunoscut. I-am zis, măi Toni, sunt Voica mami, și atunci m-a recunoscut. Zicea: mami, nu mai pot, oamenii nu se ocupă de mine!", a declarat pentru Antena 3 soţia bărbatului.

Familia disperată a sunat la spitale din înteraga ţară, dar spune că a primit doar refuzuri. Abia miercuri seara, bărbatul a fost transferat la Deva. Era însă prea târziu. 

Strigăte disperate după un loc la ATI! Pacienții mor cu zile din cauza lipsei paturilor la Terapie Intensivă

"Ni s-a spus că se poate transfera la un spital apropiat, cei de la urgențe dispuneau de ventilație și ei aveau. El a fost stâlpul nostru, mamă și tată pt amândouă și acum nu-l mai avem, nu are cine să ne ajute.", a declarat, în lacrimi, soţia bărbatului.

Fiica pacientului a scris pe Facebook, că saturaţia de oxigen din sânge ajunsese la 34%, iar plămânii erau afectaţi aproape complet. 

Acum, soția este și ea pozitivă şi se tratează domiciliu. Spune că nu a primit răspunsuri la telefon nici de la medicul de familie și nici de la DSP.

×
Subiecte în articol: COVID-19 deva Orastie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close