Antena 3 CNN Actualitate Pacienţii Sanatoriului Bulci sunt înfometaţi sistematic sau primesc mâncare expirată

Pacienţii Sanatoriului Bulci sunt înfometaţi sistematic sau primesc mâncare expirată

Pacienţii Sanatoriului Bulci sunt înfometaţi sistematic sau primesc mâncare expirată
03 Sep 2008   •   19:21

Patronul firmei care furnizează alimentele a preluat bucătăria spitalului cu tot cu bucătărese. El le-a ameninţat cu pierderea locului de muncă dacă mai spun ceva presei despre hrana pe care o primesc pacienţii. În Sanatoriul de la Bulci sunt internaţi pacienţii bolnavi de tuberculoză şi care sunt înfometaţi sistematic.

Luni, aceste bucătărese au fost nevoite să gătească un pui la 26 de pacienţi. Miercuri însă ar fi trebuit să le dea bolnavilor pâine mucegăită. Pâinea este livrată pentru toată săptămâna şi se întăreşte sau se strică. Femeile cumpără pâine proaspătă din banii lor.

Aprovizionarea cu hrană se face de două ori pe lună. Aşa că bucătăresele nu au de ales. Ori le dau pacienţilor mâncare expirată, ori îi lasă să moară de foame. Uneori, când nu au ce să le dea de mâncare, femeile aduc de acasă. Chiar şi aşa, patronul le acuză că fură din alimentele bolnavilor.

"Dacă există cu adevărat pâine mucegăită este adusă din altă parte de o mână criminală care vrea să se discrediteze firma", a declarat Ovidiu Tition pentru Observator. Acesta a ameninţat angajatele cu destituirea, iar una din ele a făcut preinfarct. Femeia a fost salvată de medicii de pe Ambulanţă dar riscă să fie dată afară.

Patronul ei, care a fost condamnat recent pentru şantaj şi achitat de magistraţi, pare hotărât să pună capăt scandalului. Cei care suferă cu adevărat sunt cei 26 de bolnavi de tuberculoză. Se luptă cu boala, cu medicaţia care le slăbeşte organismul, iar, mai nou, se luptă şi cu foamea.



Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close