Antena 3 CNN Actualitate Pactul pe Educaţie: Subiecte "pentru adulţi" la clasa a V-a, striptease în clasa a IX-a

Pactul pe Educaţie: Subiecte "pentru adulţi" la clasa a V-a, striptease în clasa a IX-a

Pactul pe Educaţie: Subiecte "pentru adulţi" la clasa a V-a, striptease în clasa a IX-a
28 Feb 2008   •   10:47

În această săptămână preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare au căzut de acord asupra pactului Naţional pentru Educaţie. Practic, politicienii români au încercat să găsească soluţii pe hârtie pentru problemele cu care se confruntă învăţământul românesc. Numai că, situaţia din şcoli pare să nu ţină seama de deciziile birocratice ale oficialilor. În sălile de curs, continuă degringolada din ultimii ani, valorile fiind răstălmăcite în grilă proprie. Miercuri, chiar în ziua în care la Cotroceni se discuta Pactul pe Educaţie, la Bacău copiii din clasa a V-a primeau la Olimpiada de română un subiect extras parcă din revistele pentru adulţi. Iar joi, a apărut un caz asemănător, de data aceasta în judeţul Argeş. Aici, la şcoala din Domneşti, o elevă din clasa a IX-a a fost filmată de un coleg făcând stripease în sala de clasă. Potrivit Cancan, eleva e cunoscută în liceu pentru faptul că obişnuieşte să consume des alcool, mai recidivând şi acum câţiva ani, când s-a lăsat pozată fără sutien.

FOTO - STRIPTEASE ÎN CLASA A IX-A (SURSA: CANCAN)

Ameninţările cu scăderea notei la purtare nu vor duce cu siguranţă la rezolvarea problemei. Iar în Pactul Naţional pentru Educaţie nu se regăseşte la nici un capitol soluţia miraculoasă pentru declinul moral în care a intrat învăţământul românesc. Situaţii ca cele de la Domneşti şi Bacău nu sunt izolate. Telefoanele mobile ale puştilor din ziua de azi sunt pline de poze şi filmuleţe porno, mulţi din protagonioştii acestora fiind chiar colegii lor, minori. Profesorii au salarii mici şi sunt depăşiţi de situaţie, tinerii preferă să plece la muncă în străinătate decât să predea în şcolile româneşti, iar Ministerul Educaţiei a schimbat în ultimii ani prea des strategiile pe termen lung pentru a se putea contura o soluţie concretă pentru ieşirea din impas.

Deocamdată, autorităţile române nu dau semne să se trezească, şi continuă să spere că semnând un Pact politic, educaţia se va regigora de la sine. Până la urmă, copiii majorităţii politicienilor învaţă în şcoli private, din ţară şi străinătate, şi sunt feriţi de situaţiile în care sunt puşi aproape zilnic majoritatea părinţilor. Aşa că e greu de crezut că în afară de soluţii pe hârtie, semnate "ca primarul", vor apărea în viitorul apropiat metode concrete de a rezolva criza din şcoli.

(Foto: Cancan)

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close