Antena 3 CNN Actualitate Pagubă de două milioane de lei la o bancă din Braşov. Zeci de oameni s-au trezit cu conturile goale

Pagubă de două milioane de lei la o bancă din Braşov. Zeci de oameni s-au trezit cu conturile goale

Pagubă de două milioane de lei la o bancă din Braşov. Zeci de oameni s-au trezit cu conturile goale
11 Aug 2010   •   09:52

Anchetă la o filială a băncii CreditEurope Bank din Braşov, după ce zeci de braşoveni care aveau depozite s-au trezit cu conturile goale. Paguba se ridică la două milioane de lei, după primele estimări, potrivit ANPC.

Păgubiţii au observat dispariţia banilor când au venit la bancă să îşi reînnoiască depozitele, banca nu a făcut demersuri pentru a-i anunţa de incident. O femeie în vârstă a avut nevoie de intervenţia medicilor după ce a aflat că a rămas fără cele aproximativ 60 de milioane de lei vechi pe care îi avea în cont.

Oamenii au contactat Oficiul pentru Protecţia Consumatorului care anchetează cazul. Este vorba despre conturi cu zeci de mii de euro sau de lei.

Conducerea CreditEurope Bank nu a dat amănunte despre incident şi a anunţat că a demarat o anchetă internă. Răspunzătoare pentru dispariţia banilor ar fi o funcţionară a băncii, care le-ar fi dat oamenilor acte false. Femeia se află momentan în concediu.

Inspectorii OPC au aplicat băncii o amendă de 50.000 lei şi au dispus ca în termen de 15 zile să returneze banii păgubiţilor. Potrivit acestora, există şi în acest moment clienţi care încă nu ştiu că au conturile goale.

Cazul a intrat şi în atenţia DIICOT. Conducera băncii a anunţat că o anchetă internă a fost demarată încă din 30 iulie şi o plângere penală a fost depusă pe numele angajatei care a sustras banii.

Potrivit Poliţiei, ar fi vorba despre cinci angajaţi care au sustras banii: un director, trei operatori de ghişeu şi o casieră.

Citeşte Comunicatul de presă al băncii.

 

 

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close