Antena 3 CNN Actualitate Palate din permise. Averile capilor reţelei de permise ilegale din Argeş

Palate din permise. Averile capilor reţelei de permise ilegale din Argeş

Palate din permise. Averile capilor reţelei de permise ilegale din Argeş
20 Iun 2008   •   19:20

Pe hârtie, în declaraţiile de avere, sunt aproape săraci. În realitate, capii reţelei de permise ilegale din Argeş pot să dea lecţii despre cum să-ţi faci vilă şi maşină de lux din nimica toată. Anchetatorii vor să afle acum dacă tot ce aveau în realitate poliţiştii se poate cumpăra din salariu.

Cel mai înstărit este, de departe, şeful Serviciului Permise Argeş, comisarul-şef Codruţ Vlăsceanu. Din salariul de bugetar, Vlăsceanu şi-a ridicat într-o zonă rezidenţială cochetă, o reşedinţă luxoasă, de 340 de metri pătraţi. În curtea vilei sunt parcate şi două maşini de lux: o Toyota şi un Audi. Doar prima figurează în declaraţia de avere din 2007 a comisarului.

În casa lui Vlăsceanu, procurorii au găsit cea mai mare sumă de bani din toate descinderile - peste 450.000 de euro. În faţa instanţei, comisarul a declarat că banii sunt un avans pe care l-a primit în urma vânzării unui teren.

În mod suprinzător, soţia lui Codruţ Vlăsceanu a intentat divorţ la câteva zile după ce bărbatul ei a fost săltat de poliţişti. Rapiditatea cu care a acţionat femeia a iscat controverse. Mulţi spun că în spatele deciziei se ascunde teama că averea familiei va fi confiscată, dacă se va dovedi că a fost obţinută prin mijloace necinstite.

La nici doi paşi de casa comisarului, o altă vilă impunătoare îţi ia ochii. Este casa unui alt poliţist reţinut în dosar, Aurelian Rădoi, angajat al Poliţiei Rutiere Argeş. La capitolul avere, nici adjunctul Serviciului Permise Argeş nu stă prea prost. Chiar dacă locuieşte la bloc şi-a investit economiile în imobiliare. Are trei apartamente, două terenuri şi un spaţiu comercial.

După scandalul declanşat săptămâna trecută, toate Serviciile de Evidenţă a Populaţiei din Argeş au fost luate la puricat pentru a se stabili cine şi-a făcut mutaţie în Argeş pentru a se alege fraudulos cu permis de conducere.

Ultimele informaţii venite din rândul anchetatorilor arată că peste 2.000 de oameni au obţinut permis de conducere în ultimii doi ani, după ce şi-au făcut mutaţie în judeţul Argeş.

Observator

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close