Antena 3 CNN Actualitate Pandemia sperie România! 3 milioane de persoane, vaccinate gratuit împotriva gripei

Pandemia sperie România! 3 milioane de persoane, vaccinate gratuit împotriva gripei

Pandemia sperie România! 3 milioane de persoane, vaccinate gratuit împotriva gripei
26 Sep 2008   •   09:26

Autorităţile de la Bucureşti şi restul statelor europene se pregătesc pentru o eventuală pandemie de gripă, susţine un oficial din ministerul Sănătăţii. Apariţia ei este imprevizibilă, tocmai de aceea, anul acesta vaccinul gripal conţine trei tulpini noi, recomandate de Organiţia Mondială a Sănătăţii.Trei milioane de români vor fi vaccinaţi de la 15 octombrie.

Dozele de vaccin vor fi livrate la medicii de familie din toată ţara, în prima parte a lunii viitoare. Persoanele care suferă de boli cronice, cardiovasculare, pulmonare, diabet, dar şi cele care lucrează în sistemul de sănătate şi în instituţii de ocrotire socială vor fi vaccinate gratuit. Medicii de familie îşi vor informa pacienţii când trebuie să vină la vaccinarea gratuită.

Peste trei zile, odată cu declanşarea campaniei de vaccinare, Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă va începe şi monitorizarea evoluţiei acestei boli în România. Practic va intra în funcţiune sistemul santinelă de supraveghere cu 22 de centre, spitale, staţii de ambulanţă, şcoli şi medici de familie.

În ceea ce priveşte o eventuală pandemie de gripă, un oficial din Ministerul Sănătăţii a declarat că autorităţile din toate statele europene şi din România se pregătesc pentru a face faţă unei eventuale pandemii. Specialiştii din domeniu susţin că o pandemie precum cea din 1918 nu se mai poate repeta.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estima că, în cazul unei epidemii de gripă la nivel mondial, ar putea muri aproape şapte milioane de oameni.

Antena3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close