Antena 3 CNN Actualitate Panica revine pe străzile din Italia, după ce un nou cutremur a zguduit centrul țării

Panica revine pe străzile din Italia, după ce un nou cutremur a zguduit centrul țării

Panica revine pe străzile din Italia, după ce un nou cutremur a zguduit centrul țării
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Oct 2016   •   13:14

Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,4  s-a produs joi în centrul Italiei la ora locală 10:21 (08:21 GMT), cu epicentrul în Castel Sant'Angelo su Nera, în aceeaşi zonă în care s-au înregistrat cele trei cutremure de miercuri, a informat Institutul Italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), citat de EFE și Agerpres.

Pământul se zguduie în continuare în centrul Italiei iar acest nou seism a declanşat panica între persoanele adăpostite în corturi şi centrele de adăpost puse la dispoziţie în cursul nopţii în regiunea Marche.

Este vorba de cel mai puternic seism înregistrat după seria de replici de miercuri noapte, dintre care cea mai mare a fost de 5,9 grade.

Autorităţile italiene respiră uşurate! Ce i-a salvat pe cei mai mulți dintre locuitori

În centrul localităţii Croce Rossa Visso, una dintre cele mai afectate de ultimele seisme şi unde oamenii au petrecut noaptea în stradă, s-au repetat scenele de panică, cu persoane strigând şi alergând îngrozite, au informat mass-media locale.

Şi la Ussita, o localitate aproape de epicentrul ultimelor seisme, s-au produs noi prăbuşiri ale clădirilor deja afectate, potrivit informaţiilor difuzate de 'Sktg24'.

INGV a comunicat că de miercuri ora locală 19.00 (17.00 GMT) şi până joi la ora 10:00 (8:00 GMT) s-au produs peste 200 de replici, dintre care unele de aproximativ 4 grade pe Richter.

×
Subiecte în articol: seism
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close